Сотні тисяч людей зустріли Новий рік на Times Square у Нью-Йорку

Сотні тисяч людей зустріли Новий рік на Times Square у Нью-Йорку

Укрінформ
Організатори очікували більше двох мільйонів гостей святкування Нового року на центральній площі Нью-Йорка Times square, проте через зливу прийшло дещо менше людей.

Цьогоріч спеціальними гостями святкування стала група журналістів. У такий спосіб оргкомітет свята вирішив привернути увагу до важливості захисту свободи слова у світі і вшанувати пам’ять вбитих минулого року журналістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Одним з таких вбивств стала жорстока розправа у жовтні над саудівським журналістом Washington Post і громадянином США Джамалем Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії у Туреччині. Іншим - стрілянина у редакції газети The Capital, яка сталася у місті Аннаполіс, штат Меріленд, у червні. Тоді загинуло п'ятеро працівників видання.

“Це визнання фундаментальної ролі, яку відіграють журналісти. Незалежні ЗМІ нині працюють у непростих умовах: цьогоріч у зв’язку із виконанням професійних обов’язків у світі було вбито щонайменше 53, ув’язнено 251-го журналіста”, - наголосили у Комітеті Захисту Журналістів.

Читайте також: У центрі Відня святкувати Новий рік зібралися вже 350 тисяч осіб

Рівно опівночі, мер Нью-Йорка Білл де Блазіо, журналісти Марта Раддац з ABC news, Марія Ресса з Rappler, Карен Тулон з Bloomberg, лідер Комітету Захисту Журналістів Джоель Сімон і спеціальний гість, журналістка CNN Крістіан Аманпур запустили новорічну кулю, що є символічним початком відліку нового року. Вона складається з 32,256 святкових вогнів.

За безпекою і правопорядком у центрі Нью-Йорка сьогодні вночі слідкують сотні правоохоронців з більш ніж 50-ти різних поліцейських агенцій. Через погодні умови їм не вдалося, як планувалося, запустити у повітря безпілотний апарат. Також, незважаючи на зливу, гостям свята з міркувань безпеки заборонено користуватися парасольками, але чимало з них взяли дозволені для використання дощовики.

З 1907 року Таймс-сквер є традиційним місцем масової зустрічі Нового року. Щороку близько півночі 31-го грудні понад 750 000 людей збираються на Таймс-сквер, щоб побачити традиційне спускання кришталевого м'яча, що символізує прихід Нового року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-