Поліція Нью-Йорка вперше застосує дрон на Новий рік

Поліція Нью-Йорка вперше застосує дрон на Новий рік

Укрінформ
Департамент поліції Нью-Йорка вперше у своїй практиці застосує безпілотний апарат для відеоспостереження за стотисячним натовпом, який збереться в ніч з 31 грудня на 1 січня на Таймс-Сквер.

Про це йшлося під час прес-конференції в п'ятницю у Нью-Йорку, повідомило інформагентство Reuters.

"Поліція Нью-Йорка вперше застосує повітряний дрон для спостереження за натовпом, який збереться в понеділок на Таймс-Сквер під час урочистостей та спуску новорічної кулі", - заявили представники правоохоронних органів.

Дрон буде обладнаний камерою й спостерігатиме за сотнями тисяч людей, що зберуться в обмеженому просторі. Для безпеки безпілотник прикріплять фалом до даху однієї з будівель.

Читайте також: На референдумі щодо НАТО більшість українців голосували б "за"

Насправді дрон лише розширить можливості правоохоронців, які й так матимуть картинку з 1225 фіксованих камер спостереження на вулицях у цьому районі.

При цьому, як повідомили правоохоронці, для посилення безпеки масового заходу, буде повністю заборонене використання громадянами власних дронів. Якщо хтось зробить це у новорічну ніч, ризикує потрапити під варту, попередив комісар поліції Нью-Йорка.

Новорічна ніч на Таймс-Свер у центрі Нью-Йорка знаменується тим, що відлік переходу в наступний рік здійснюється за допомогою гігантської "кришталевої" новорічної кулі. Подія збирає сотні тисяч людей, які займають місця біля кулі ще засвітло 31 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-