Меркель: Я вношу свій внесок у розвиток демократії в країні

Меркель: Я вношу свій внесок у розвиток демократії в країні

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що рішенням не претендувати після закінчення свого терміну на посаді глави уряду на нові політичні посади, вона вносить внесок у демократію.

Про це сказала у своєму новорічному привітанні.

«Я, як канцлер, розумію, що наша демократія грунтується на основі згоди більшості, що її державні службовці роблять все можливе для забезпечення внутрішнього миру і єдності нашої країни, що вони думають, що можуть особисто зробити для цього. Я це зробила: незалежно від того, наскільки незадовільним був минулий рік, тому що, по суті, 13 років перебування на посаді федерального канцлера є достатньою підставою для цього. В кінці жовтня я запропонувала новий початок і сказала, що після цього законодавчого періоду не буду більше займати ніякі політичні пости. Демократія ґрунтується на змінах», - сказала Меркель.

Читайте також: Меркель у новорічному привітанні нагадала про урок двох світових воєн

При цьому вона переконана, що виклики сьогоднішнього дня будуть подолані тільки в тому випадку, якщо нація буде триматися разом, захищаючи цінності: відкритість, терпимість і повагу, які роблять країну сильною.

Серед завдань, над якими треба працювати спільними міжнародними зусиллями, причому, з урахуванням інтересів інших країн і гравців, вона назвала зміни клімату, контроль і упорядкування міграції, боротьбу з міжнародним тероризмом, "навіть якщо міжнародне співробітництво перебуває останнім часом під тиском".

«У такій ситуації ми повинні відстоювати свої переконання, сперечатися, знову боротися. І ми повинні взяти на себе більше відповідальності у наших власних інтересах. У тому числі і в якості непостійного члена Ради Безпеки ООН з 1 січня 2019 року. Що стосується ЄС, то після травневих виборів завдання – забезпечити, щоб Європейський Союз залишався проектом миру, процвітання і безпеки», - сказала канцлер.

Читайте також: Нідерланди попросили Німеччину передати ще одного підозрюваного в тероризмі

ФРН, за її словами, буде нарощувати свою гуманітарну допомогу, а також витрати на оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-