З'явився шанс завершити урядовий

З'явився шанс завершити урядовий "шатдаун" у США – сенатор Грем

Укрінформ
Впливовий американський сенатор Ліндсі Грем заявив про можливий компроміс між демократами й республіканцями в Конгресі, а також президентом США Дональдом Трампом, який дозволить покласти край урядовому "шатдауну" в країні.

Про це законодавець сказав після спілкування напередодні з главою Білого дому, повідомило інформагентство Reuters.

"Республіканець Грем повідомив журналістам після обіду з Трампом, що президент сприйнятливо поставився до його ідеї укласти угоду, яка може забезпечити дозвіл на роботу для так званих "мрійників" – людей, які були нелегально ввезені в США ще дітьми, в обмін на фінансування фізичних перешкод на кордоні", - зазначає видання.

Читайте також: Шатдаун: Трамп наказав не підвищувати зарплати держслужбовців у 2019-му

При цьому сенатор сказав, що президент "був у дуже гарному настрої". На думку законодавця, така угода може бути укладена.

Водночас Грем підкреслив, що фінансування стіни або інших фізичних бар'єрів на кордоні між США і Мексикою залишається обов'язковою умовою, оскільки це було однією з головних обіцянок президентської кампанії Трампа.

"Я не бачу варіантів, щоб демократи дозволили нам отримати більше грошей, якщо їм не дати щось взамін. Отже, одна з речей, про яку ми говорили, це укладення угод", - зауважив впливовий американський сенатор.

Читайте також: Президент Мексики відповів Трампу на його обіцянку закрити кордон

Як повідомляв Укрінформ, в США в ніч на 22 грудня розпочався частковий урядовий "шатдаун" через незгоду Сенату задовольнити запит президента Трампа щодо виділення $5 млрд бюджетних коштів на побудову стіни на кордоні з Мексикою.

За офіційними даними, близько 800 тисяч працівників американських федеральних установ залишилися без заробітної плати в цей період, велика частина з них була змушена піти у неоплачувану відпустку в різних штатах США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-