Шторм на Філіппінах: уже 68 загиблих, кількість продовжує зростати

Шторм на Філіппінах: уже 68 загиблих, кількість продовжує зростати

Укрінформ
Кількість загиблих у результаті шторму, що обрушився на Філіппіни, зросла до 68.

Про це повідомляє AFP.

"П'ятдесят сім людей загинули в гірському районі Бікол на південному сході від Маніли, а 11 осіб - на центральному острові Самар, в основному через зсуви і повені", - повідомили чиновники.

«Я боюся, що ця (кількість загиблих) все ще буде зростати, тому що є багато областей, які ми ще тільки будемо очищати», - сказав Клаудіо Юкот, керівник відділу цивільної оборони регіону Бікол.

Як повідомлялося, 29 грудня на Філіппінах стався землетрус, а після обрушився шторм "Усман" з проливними дощами, які спричинили повені та зсуви.

Юкот сказав, що багато людей не змогли прийняти необхідні заходи обережності, тому що "Усман" був недостатньо сильним, аби його класифікувати як тайфун в урядовій системі штормового оповіщення.

Читайте також: Шторм на Філіппінах уже забрав 22 життя

«Люди були самовпевнені, тому що перебували у різдвяних відпустках і не були попереджені про тропічні циклони», - сказав керівник цивільної оборони.

Хоча "Усман" відійшов на захід від країни, в багатьох постраждалих районів все ще йдуть сезонні дощі, що ускладнює рятувальні та відновлювальні роботи, додав він.

За даними Управління цивільної оборони, щонайменше 17 осіб все ще вважаються зниклими безвісти і більше 40 000 були переміщені в межах країни через шторм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-