Пекін відпустив одного з затриманих канадців

Пекін відпустив одного з затриманих канадців

Укрінформ
Влада Китаю відпустила канадську вчительку Сару Маківер, яку було затримано через проблеми з посвідкою на проживання в країні.

Про це у п’ятницю розповів речник МЗС Канади Річард Волкер, повідомляє AP.

"Уряд Канади повідомив, що канадську вчительку, яку було затримано в Китаї через проблеми з її посвідкою на проживання, було відпущено на волю", - йдеться у повідомленні.

Волкер додав, що Сара Маківер вже повернулася додому.

Зазначається, що її було затримано 20 грудня.

Як повідомлялося, на початку грудня колишнього канадського дипломата, а нині співробітника International Crisis Group Майкла Ковріга було затримано в Китайській Народній Республіці.

Пізніше стало відомо про другий арешт громадянина Канади - Майкла Спейвора. Чоловік керує міжнародною неурядовою організацією Paektu Cultural Exchange, яка влаштовує туристичні поїздки в КНДР і проводить у цій країні хокейні матчі. У 2013 році Спейвор познайомився з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і навіть узяв участь у військовому параді країни в лютому цього року, про що написав у Twitter.

Читайте також: У Китаї екс-віце-міністра засудили на довічне за корупцію

1 грудня канадська поліція арештувала після запиту США головного фінансиста китайської компанії Huawei Мен Ванжчоу. Цей інцидент викликав побоювання репресій у відповідь проти іноземних бізнесменів у Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-