Загибель туристів у Каїрі: США пропонують підтримку в покаранні терористів

Загибель туристів у Каїрі: США пропонують підтримку в покаранні терористів

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив останню терористичну атаку на автобус з мирними жителями й туристами біля пірамід у Єгипті та заявив про підтримку уряду країни в процесі притягнення до відповідальності всіх причетних до теракту.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у п'ятницю заступником речника Державного департаменту США Робертом Палладіно, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішню атаку на туристичний автобус в Гізі", - наголосили в американському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому в Держдепі підкреслили, що, хоча американських громадян не було в цей час на місці нападу, Сполучені Штати "стоять разом з єгипетським народом" у боротьбі з тероризмом.

Читайте також: Теракт біля пірамід Каїра: серед загиблих і постраждалих громадяни двох країн

"Ми підтримуємо єгипетський уряд у тому, щоб притягнути до відповідальності всіх злочинців, причетних до цього нападу", - наголосили в Державному департаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю поблизу єгипетських пірамід у Гізі, що неподалік Каїра терористи кинули бомбу в автобус, внаслідок чого двоє осіб загинули, ще 12 людей зазнали поранень. Напад став першим за останні два роки на іноземних туристів у Єгипті. Піраміди в Гізі є надзвичайно популярним туристичним місцем, де щороку буває майже 15 мільйонів відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-