Австрійський журналіст образився, що потрапив до списку

Австрійський журналіст образився, що потрапив до списку "посіпак Кремля"

Укрінформ
Журналіст австрійського суспільного телерадіомовника ORF Крістіан Вершютц, який через проросійське висвітлення подій в Україні потрапив до списку "посіпак Кремля" в інтернеті, написав лист уряду Австрії зі скаргою на переслідування журналістів в Україні.

Про це повідомляє австрійська газета Kronen Zeitung.

В листі 57-річний чоловік з досвідом роботи в Україні пише про те, що в Україні нібито "діють воєнізовані, ультранаціоналістичні групи, що погрожують журналістам, які висвітлюють з критичної точки зору політику керівництва України і які намагаються бути об’єктивними". Він заявив, що після потрапляння в список "посіпак Кремля" боїться за своє життя, закликав до видалення цього запису та в цілому до припинення "чіплянь" до нього з боку України.

Крістіан Вершютц знайшов себе у списку "Посіпака – агент Кремля" - OSINT проекту українського аналітичного центру "Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння".

Як йдеться у записі щодо Вершютца, в кінці липня 2018 року він оприлюднив свій репортаж про відвідування анексованого Криму, в якому стверджував про "успіхи РФ в будівництві аеропорту в Сімферополі і будівництві Кримського моста". У публікації також наводяться фрагменти інтерв'ю з т.зв. міністром туризму Криму та місцевими підприємцями, в яких стверджується про "значний прогрес у розвитку півострова з моменту його добровільного приєднання до РФ, а також поступове подолання міжнародної ізоляції Криму".

Інший репортаж Вершютца стосувався "поліпшення життя кримськотатарського народу на території півострова", де автор, зокрема, намагався зобразити проукраїнських кримськотатарських активістів розрізненими маргіналізованими особами та наводив висловлювання одного з колаборантів про те, що "тільки Володимир Путін повністю реабілітував татар, і саме при Росії стало можливим будівництво головної мечеті".

Читайте також: Підозрюваного в держзраді харківського чиновника звільнили за прогули

“Віртуальна ідентичність дещо відрізняється від його телевізійного образу і характеризується тенденційністю у висвітленні подій в Україні. Наприклад, дуже забавляє, коли він без коментарів розміщує на своїй сторінці фейк від "Росія сьогодні". Його віртуальні коментатори радісно розносять це по всьому німецькомовному інтернету і проклинають "нелюдську хунту", - йдеться у записі про "посіпаку" Вершютца.

Фото: ORF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-