У РФ відправили на дорозслідування справу про

У РФ відправили на дорозслідування справу про "образливі картинки" у соцмережі

Укрінформ
Кримінальну справу стосовно студентки з Барнаула Марії Мотузної, яку звинуватили в екстремізмі та образі почуттів віруючих за картинки у російській соцмережі, повернули у Слідком РФ на дорозслідування.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на прес-центр регіонального СКР.

«Справу повернув суд слідчим органам для проведення додаткового розслідування. Ми це розслідування будемо проводити. Наразі сама Мотузна не перебуває в розшуку у зв'язку з розслідуванням справи», - сказали у відомстві.

9 жовтня Індустріальний районний суд Барнаула задовольнив клопотання прокуратури і відправив справу Мотузної на перегляд. Термін давності за статтею про образу почуттів віруючих у Мотузної закінчився 15 жовтня, а справу про екстремізм буде закрито «у зв'язку з новими обставинами».

Справу про екстремізм і образу почуттів віруючих на Мотузну порушили через збережені зображення в альбомі з видаленої сторінки в російській соціальній мережі. Заяву про образу почуттів від перегляду зображень на Мотузну написали дві студентки Алтайської філії Російської академії народного господарства і державної служби при президенті Росії Анастасія Бітнер і Дар'я Ісаєнко.

Читайте також: ЗМІ: "ВКонтакте" передає ФСБ IP-адреси та історію сеансів користувачів

Сама Мотузна виїхала з Росії і планує просити притулок в одній із країн Європи. Останній місяць дівчина перебувала в Києві.

Під час допиту на суді у справі Мотузної співробітник Центру «Е» Вадим Стрєлков заявив, що за годину переглянув усі 14 тисяч картинок на її сторінці в соцмережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-