У Трампа прогнозують, що

У Трампа прогнозують, що "шатдаун" у США триватиме до початку січня

Укрінформ
Голова бюджетного комітету Білого дому й водночас керівник апарату адміністрації Трампа Мік Малвані допускає, що урядовий "шатдаун" в країні продовжиться щонайменше до початку нової сесії Конгресу США, яка стартує 3 січня.

Про це повідомило в неділю американське інформагентство Reuters.

"Голова бюджетного комітету адміністрації Дональда Трампа у неділю заявив, що частковий урядовий "шатдаун" може тривати до 3 січня, коли збереться Конгрес у новому складі, й демократи візьмуть контроль над Палатою представників",- зазначається в повідомленні.

При цьому, наводиться висловлювання Малвані в одному з телеефірів, у якому йдеться про сумнів щодо можливості досягти швидкої домовленості в Сенаті по бюджету.

Читайте також: Трамп затягує уряд у "шатдаун" та перекладає відповідальність на демократів

Як повідомляв Укрінформ, американський Сенат не зміг досягти домовленості по бюджету на наступний рік через відсутність підтримки з боку демократів та окремих республіканців щодо фінансування ініціативи президента Трампа з побудови стіни на кордоні з Мексикою. Через це о 12-й ночі з п'ятниці на суботу в США настав урядовий "шатдаун", під час якого цілий ряд державних структур припинили роботу.

При цьому повідомляється, що республіканці в переговорах запропонували демократам компроміс – замість виділення $5 млрд на стіну, як йдеться в запиті президента, виділити в 2019 році $1,3 млрд.

У Трампа звинувачують демократів у змушеному припиненні фінансування уряду, оскільки вони не хочуть підтримати "важливої" для нацбезпеки ініціативи президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-