Китай затримав уже третього канадця

Китай затримав уже третього канадця

Укрінформ
Уряд КНР затримав вже третього громадянина Канади за останні кілька тижнів.

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на МЗС КНР.

"Канадській жінці на ім'я Сара Маківер загрожує "адміністративні покарання", - заявила прес-секретар китайського Міністерства закордонних справ Хуа Чуньін на прес-брифінгу в Пекіні, не уточнивши, про яке саме покарання йдеться.

Канадська газета National Post зазначає, що Маківер є вчителькою з Альберти і до арешту працювала у школі в Китаї.

Джерело повідомило виданню, що, як передбачається, жінка має повернутися в Канаду до Нового року.

За словамим речниці МЗС КНР, справа Маківер відрізняється від кейсів попередніх двох затриманих громадян Канади - Майкла Спейвора та Майкла Ковріга.

Читайте також: Китай арештував другого канадця — організатора зустрічі з Кім Чен Ином

Як повідомлялося, на початку грудня колишнього канадського дипломата, а нині співробітника International Crisis Group Майкла Ковріга було затримано в Китайській Народній Республіці.

Пізніше стало відомо про другий арешт громадянина Канади - Майкла Спейвора. Чоловік керує міжнародною неурядовою організацією Paektu Cultural Exchange, яка влаштовує туристичні поїздки в КНДР і проводить у цій країні хокейні матчі. У 2013 році Спейвор познайомився з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і навіть узяв участь у військовому параді країни в лютому цього року, про що написав у Twitter.

Наразі не зрозуміло, чи ці затримання пов’язані з арештом 1 грудня канадською поліцією після запиту США головного фінансиста китайської компанії Huawei Мен Ванжчоу. Адже цей інцидент викликав побоювання репресій у відповідь проти іноземних бізнесменів у Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-