Німеччина обмежить вміст солі та цукру в продуктах харчування

Німеччина обмежить вміст солі та цукру в продуктах харчування

Укрінформ
Німецька влада вирішила законодавчо обмежити вміст солі і цукру в готових продуктах харчування з метою оздоровлення нації.

Відповідну угоду уклали в середу Міністерство сільського господарства і виробники, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Скорочення споживання цукру, жирів і солі вкрай необхідно з точки зору харчування, воно технологічно здійсненно і економічно виправдано», - заявила міністр сільського господарства Юлія Клекнер, представляючи журналістам новий законодавчий акт.

Вона додала, що від підвищеного вмісту цих інгредієнтів страждає не тільки здоров'я самих споживачів, але і бюджет: щорічно страхові компанії змушені виплачувати клієнтам до 70 млрд євро на лікування відповідних захворювань.

Читайте також: Німеччина подвоїть фінансування кліматичних проектів

Сьогодні число людей із зайвою вагою оцінюється в ФРН у 47% серед дорослих жінок і 62% серед чоловіків. Майже п'ята частина дорослих страждає на ожиріння, у дітей і підлітків надмірну вагу мають 15%.

Втілювати угоду в життя почнуть з початку 2019 року і мають намір досягти поставлених цілей до 2025 року. До них належать, зокрема, такі як:

  • скорочення виробниками безалкогольних напоїв вмісту цукру в продукті на 15%;
  • Асоціація зернової, млинової і крохмальної промисловості пообіцяла скоротити на 20% вміст цукру в дитячих пластівцях для сніданку;
  • Асоціація молочної промисловості - на 10% скоротити вміст цукру в йогуртах;
  • Німецький інститут заморожених продуктів погодився знизити вміст солі в піці - в 100 г піци не має бути більше ніж 1,25 г солі.

Це перша подібна угода між владою та виробниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-