Уряд ФРН ухвалив міграційний закон

Уряд ФРН ухвалив міграційний закон

Укрінформ
Федеральний уряд ФРН в середу на своєму засіданні прийняв міграційний закон, який відкриває двері в країну для кваліфікованої робочої сили з третіх країн.

Дискусія про подібний закон велася в країні майже 30 років, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що німецька економіка потребує фахівців із третіх країн ... Це дуже сучасне законодавство, яке також створює хороші умови, щоб покласти край нелегальній міграції», - заявив журналістам після засідання міністр внутрішніх справ Хорст Зеєхофер.

За оцінками міністра економіки Петера Альтмайєр, новий закон дозволить підвищити показники економічного зростання в межах 0,5-1 відсотка, підвищити конкурентоспроможність Німеччини на міжнародній арені і підвищити приплив інвестицій.

Влада Німеччини не хоче повторити помилки 1960-70 років, коли в Німеччину хлинула хвиля некваліфікованих робітників, які погано знають або зовсім не знають німецьку мову.

Читайте також: У ФРН Конституційний суд відхилив "міграційні" позови правих популістів до уряду

Тому після затвердження закону Бундестагом і набуття ним чинності з 1 січня 2020 року приїжджі повинні будуть відповідати чітким критеріям, серед яких відповідна кваліфікація, достатнє знання німецької, здатність покрити витрати на своє перебування і соціальне страхування в ФРН.

Другим важливим актом став прийнятий в цей же день закон щодо можливості працевлаштування біженців, яким відмовили в наданні притулку, але яких з різних причин не можуть депортувати негайно з країни. Мова йде про близько 120 тисяч осіб. Якщо вони відповідають зазначеним критеріям, успішно інтегруються, їхні діти відвідують школу, їм буде надано можливість отримати роботу на 30 місяців, після чого відкривається можливість залишитися і на більш тривалий термін. «Наше завдання - не вислати не тих людей», - зауважив міністр праці Хубертурс Хайл.

З новим законом Німеччина перетвориться на класичну міграційну країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-