Участь дітей у мітингах: Держдума РФ визначила покарання

Участь дітей у мітингах: Держдума РФ визначила покарання

Укрінформ
Російська Держдума прийняла у третьому, остаточному читанні, законопроект про покарання за втягнення неповнолітніх у несанкціоновані акції.

Про це йдеться на сайті ГД Росії.

За ухвалення законопроекту проголосували 342 депутати, проти — 42. За втягнення неповнолітніх до участі у несанкціонованих зборах, мітингах, демонстраціях або пікетуваннях громадянам може загрожувати штраф від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 15 діб арешту, при повторному порушенні штраф зростає до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4,5 тис. доларів), а арешт — до 30 діб.

При цьому штрафи для посадових осіб становитимуть від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для юридичних осіб — від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне залучення неповнолітніх до несанкціонованої акції спричинить «підвищену відповідальність». Для фізичних осіб штраф становитиме 150—300 тис. рублів, обов'язкові роботи — від 40 до 200 годин, адміністративний арешт — до 30 діб. Для посадових осіб штраф складе 200—600 тис. рублів, для юридичних — 500 тис. — 1 млн рублів.

Законопроект, який встановлює відповідальність за втягнення неповнолітніх у несанкціоновані мітинги, депутати «Єдиної Росії» внесли до Держдуми 10 травня. Поштовхом до підготовки цього закону було те, що в протестних акціях в Росії з цього року бере активну участь молодь.

Читайте також: Російські "тролі" атакували афроамериканців, щоб вплинути на вибори у США - NYT

Наприклад, 5 травня в РФ проходили масові акції протесту проти політики президента Володимира Путіна «Він нам не цар». За даними правозахисників, тоді у 27 містах Росії були затримані 1600 осіб. Наймасовіші затримання були в Москві — 719 осіб, в Петербурзі — 217 і в Челябінську — 185. Серед затриманих було багато підлітків і навіть дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-