Майже 200 країн узгодили правила кліматичної угоди

Майже 200 країн узгодили правила кліматичної угоди

Укрінформ
За підсумками двотижневих переговорів ООН у Польщі майже 200 країн схвалили звід правил, які регулюють Паризьку хартію щодо клімату 2015 року.

Про це пише видання The Independent.

В правилах, зокрема, містяться пункти про те, як країни звітуватимуть про викиди парникових газів і кроки урядів щодо їх скорочення.

В той же час, відзначає видання, учасники переговорів відмовилися піти на ефективніші заходи щодо боротьби з глобальним потеплінням.

Читайте також: Німеччина дасть Україні 35 мільйонів на боротьбу зі зміною клімату

У свою чергу США підтвердили своє небажання дотримуватися угоди щодо клімату.

Як інформувалося, під час обговорень та зустрічей на COP24 у польському Катовіце, які тривали до 14 грудня, делегати з майже 200 країн мають напрацювати так звану Книгу правил з імплементації Паризької кліматичної угоди. Головна мета Паризької кліматичної угоди - не допустити зростання глобальної середньої температури більше 2°C (по змозі - не більше 1,5°C) щодо показників до початку промислової революції, коли людство почало спалювати величезну кількість викопного палива, що призвело до зміни клімату.

Читайте також: Більшість країн не виконує Паризьку кліматичну угоду – генсек ООН

Кожна країна зобов'язалася робити внески для досягнення цих двох цілей, так звані національно визначені внески. Що п'ять років держави мають звітувати про зроблені внески у Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату і ставити нові цілі. Перший звіт країни мають надати у 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-