У Парижі проходить п’ята хвиля протестів

У Парижі проходить п’ята хвиля протестів "жовтих жилетів"

Укрінформ
У Франції вже вп’яте проходить акція протесту руху "жовтих жилетів".

Після поступок, зроблених урядом, цієї суботи у Парижі кількість та активність демонстрантів є дещо меншою, ніж у попередні рази, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Водночас поліція заявляє про можливість проникнення до лав протестувальників радикальних провокаторів, які можуть призвести до ескалації ситуації, насильства та безладів.

У Парижі до охорони громадського порядку мобілізовано близько 8 тис. особового складу та 14 одиниць спеціальної броньованої техніки.

Представники поліції та жандармерії дислоковані переважно у центрі французької столиці, де основні зусилля зосереджені на охороні району, де розташована Тріумфальна арка. Натомість інші визначні місця, включаючи музеї, сьогодні відкрити для відвідувачів.

Раніше уряд Франції закликав "жовті жилети" не вдаватися до чергової хвилі масових протестних акцій у столиці.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада продовжуються акції протестного руху так званих жовтих жилетів. Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра. Особливо масові безлади сталися у попередні суботи у Парижі.

У результаті протестів, 6 людей загинуло, більше 600 поранені.

Читайте також: Протести "жовтих жилетах" докотилися і до Ізраїлю

Загалом по всій країні минулого тижня було затримано близько 2 тис. демонстрантів, зокрема 1082 у Парижі.

Уряд Франції пішов на економічні поступки "жовтим жилетам" та відтермінував на рік підвищення цін на пальне та наклав мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію.

Також з 2019 року в країні буде підвищена на 100 євро мінімальна зарплата та зменшено податковий тягар для найбільш вразливих верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-