У Страсбурзі після теракту знову відкрили різдвяні ярмарки

У Страсбурзі після теракту знову відкрили різдвяні ярмарки

Укрінформ
У Страсбурзі поновили роботу різдвяні ярмарки, зокрема, той, де три дні тому терорист розстріляв людей.

Таке рішення було прийняте керівниками силових структур і місцевою владою після знешкодження напередодні головного підозрюваного у скоєнні теракту 29-річного місцевого жителя, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

Громадський порядок та антитерористичні заходи продовжують забезпечувати близько 500 силовиків, які щільно контролюють периметр навколо центральної частини міста.

У найбільшому різдвяному ярмарку Страсбурга на площі Клебера, де було скоєно терористичний напад, 22-24 грудня візьме участь благодійна організація української громади міста PromoUkraїna.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні увечері особу, яка підозрюється у вчинення 11 грудня теракту у Страсбурзі, вбито силами поліції.

Зловмисника було ідентифіковано як 29-річного Шеріфа Шеката (Cherif Chekatt). Він був на контролі французьких спецслужб (так званого списку S), як особа, що становить потенційний ризик, та вже 27 разів притягувалася до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Нові протести "жовтих жилетів": на вулиці Парижа виведуть 8 тисяч копів і бронетехніку

Унаслідок стрілянини у понеділок увечері у районі проведення різдвяного ярмарку у центрі Страсбурга три людини загинули, 13 отримали поранення.

У Франції введено найвищий рівень терористичної загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-