Нові протести

Нові протести "жовтих жилетів": на вулиці Парижа виведуть 8 тисяч копів і бронетехніку

Укрінформ
У відповідь на заплановану у Парижі п’яту хвилю масових протестів руху "жовтих жилетів" для охорони громадського порядку залучать близько 8 тисяч поліцейських та броньовану спецтехніку.

Про це заявив керівник національної поліції Мішель Дельпеш, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Кількість сил буде, як залучалося раніше (минулої суботи – ред.): 8 тис. особового складу, включаючи республіканські підрозділи безпеки (CRS), мобільні загони жандармерії та кінну поліцію», - заявив Дельпеш.

Він додав, що на посилення правоохоронців, як і минулої суботи, у французькій столиці буде залучено 14 одиниць броньованої техніки.

Раніше уряд Франції закликав «жовті жилети» не вдаватися до чергової, вже п'ятої, хвилі масових протестних акцій у Парижі, які супроводжувалися насильством та безладами.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада тривають акції протестного руху так званих «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки Президента і прем'єр-міністра. Особливо масові безлади сталися у попередні суботи у Парижі.

У результаті протестів, 6 людей загинуло, понад 600 отримали поранення.

Загалом по всій країні минулого тижня було затримано близько 2 тис. демонстрантів, зокрема 1082 у Парижі.

Читайте також: Під час протестів "жовтих жилетів" у Франції вже загинули шестеро людей

Уряд Франції пішов на економічні поступки «жовтим жилетам» та відтермінував на рік підвищення цін на пальне та наклав мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію.

Також з 2019 року в країні буде підвищена на 100 євро мінімальна зарплата та зменшено податковий тягар для найбільш вразливих верств населення.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-