Національні збори Франції не підтримали вотум недовіри уряду

Національні збори Франції не підтримали вотум недовіри уряду

Укрінформ
Депутати національних зборів Франції не підтримали пропозицію щодо винесення вотуму недовіри уряду країни.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Більшість у 289 голосів не досягнуто, вотум недовіри відхилений", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що підтримали винесення вотуму недовіри лише 70 з 577 депутатів.

Читайте також: Парламент Франції голосуватиме за недовіру уряду

Після подій в Страсбурзі, де озброєний чоловік відкрив вогонь по перехожих, представники лівих партій попросили відкласти голосування, однак у Нацзборах робити цього не стали.

Рішення щодо винесення на голосування питання про недовіру уряду було прийнято партіями лівого спрямування на тлі протестів "жовтих жилетів".

Читайте також: Євродепутат не виключає, що серед "жовтих жилетів" є провокатори РФ

Президент Франції Еммануель Макрон у відповідь на протести оголосив про підвищення "мінімалки" і зниження податків для пенсіонерів. У той же час він відмовився скасувати реформу податку на багатство, але пообіцяв посилити боротьбу з ухилянням від сплати податків.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції з 17 листопада тривають акції протестного руху так званих "жовтих жилетів". Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Читайте також: Під час протестів "жовтих жилетів" у Франції вже загинули шестеро людей

Уряд Франції пішов на економічні поступки "жилетам" і відтермінував на рік підвищення цін на паливо та наклав мораторій на підвищення тарифів на газ і електроенергію. Також з 2019 року в країні буде підвищена на 100 євро мінімальна зарплата та зменшено податковий тягар для найбільш вразливі верстви населення.

Фото на першій сторінці: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-