Євродепутат не виключає, що серед

Євродепутат не виключає, що серед "жовтих жилетів" є провокатори РФ

Ексклюзив
Укрінформ
Росія втручається у діяльність різних радикальних рухів, щоб дестабілізувати Європу. Не стане сюрпризом, якщо буде доведено російську причетність до "жовтих жилетів".

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі висловив депутат Європарламенту від Бельгії Марк Демесмакер.

"Як ми вже бачили, РФ втручається у різні процеси та рухи. Чи то вони є ультраправими, або ультралівими. Є добре задокументовані докази цього. І єдиною метою цього є дестабілізація Євросоюзу. Я не буду здивований, якщо РФ також намагається провокувати безлади, інфільтруючи до "жовтих жилетів" своїх провокаторів", - заявив бельгійський політик.

Читайте також: Протести "жовтих жилетів": у Франції уже п'ятеро загиблих

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада продовжуються акції протестного руху так званих "жовтих жилетів". Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Уряд Франції пішов на економічні поступки "жовтим жилетам" та відтермінував на рік підвищення цін на пальне і наклав мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію. Також з 2019 року в країні буде підвищена на 100 євро мінімальна зарплата та зменшено податковий тягар для найбільш вразливих верств населення.

Масові акції "жовтих жилетів", включаючи прояви насильства та безлади, пройшли також минулого тижня у Брюсселі.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-