Канадська розвідка назвала головні загрози для країни

Канадська розвідка назвала головні загрози для країни

Укрінформ
Найбільшу загрозу для майбутнього процвітання Канади становить шпигунство й іноземне втручання.

Таку думку під час виступу перед Економічним клубом Канади у Торонто висловив директор Канадської служби безпеки й розвідки Девід Вігнолт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я говоритиму про тероризм і те, що він залишається загрозою №1 громадській безпеці у нашій державі. Але я також хочу поговорити із вами - ключовими лідерами бізнес громади Канади - про те, що вважаю найбільшою загрозою нашому процвітанню й національному інтересу, а саме: іноземне втручання й шпигунство”, - сказав Вігнолт.

Читайте також: Арештована у США за шпигунство росіянка Бутіна визнала провину - CNN

Він наголосив що найбільшою складністю залишається “традиційне втручання іноземних шпигунів”, але застосування кібернетичних засобів “викликає все більше занепокоєння”.

“Із наближенням до федеральних виборів наступного року, наша служба та інші агентства, такі як Центр безпеки комунікацій, поліція та МЗС, - уважно стежать за будь-якими намаганнями ворожих держав вплинути на наші демократичні процеси. Ми зробимо все можливе для захисту наших інститутів”, - наголосив керівник канадської розвідки.

Читайте також: У Венесуелі арештували проросійського журналіста з Німеччини

Вігнолт також звернув увагу на небезпеку підтримуваного іншими державами економічного шпигунства.

"Дехто вдається до нього, аби змінити умови гри на свою користь, зруйнувавши принцип чесної конкуренції. Інші просто хочуть вкрасти ваші ідеї та використати їх для власного збагачення”, - зазначив він.

Читайте також: Затримана за шпигунство у США Бутіна “здала” свого російського куратора - CNN

На його переконання, незалежно від того, як саме здійснюється комерційне шпигунство та хто стоїть за ним, воно “становить довготермінову загрозу канадській економіці та нашому процвітанню”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-