Представник ООН презентував сторонам конфлікту в Ємені проект угоди

Представник ООН презентував сторонам конфлікту в Ємені проект угоди

Укрінформ
Спеціальний представник ООН на перемовинах щодо конфлікту в Ємені представив низку пропозицій для сторін конфлікту у вигляді проекту угоди за підсумками першого раунду перемовин.

Про це повідомляє катарське видання Peninsula.

«Спеціальний представник ООН на перемовинах щодо конфлікту в Ємені в середу надав воюючим сторонам, що беруть участь у мирних переговорах, які проходять у Швеції, проект угоди, який вони мають розглянути, до того як цей раунд переговорів закінчиться наступного дня», - йдеться у повідомленні.

Документ складається з низки пропозицій, в тому числі для політичного врегулювання для повоєнного Ємену, відновлення аеропорту в столиці, Сана, а також пропозицію щодо спірного портового міста на Червоному морі Ходейда, рятівного шляху для мільйонів єменців, залежних від міжнародної допомоги.

Читайте також: Війна у Ємені: сторони домовились розблокувати роботу аеропорту Сани

Ханан Ельбадаві, речниця посланника США Мартіна Гріффітса, заявила, що очікує «відповіді обох сторін, перш ніж оголосити деталі угоди наприкінці переговорів в четвер».

Тим часом міжнародна група, яка відстежує громадянську війну в Ємені, повідомила, що з 2016 року в результаті конфлікту загинуло понад 60 000 людей, як військових, так і цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-