Війна у Ємені: сторони домовились розблокувати роботу аеропорту Сани

Війна у Ємені: сторони домовились розблокувати роботу аеропорту Сани

Укрінформ
На переговорах, що тривають у Швеції, сторони конфлікту в Ємені зробили ще один крок до зміцнення довіри – домовились відновити роботу столичного летовища.

Про це повідомляє Reuters.

"Воюючі сторони конфлікту в Ємені у середу домовилися про відкриття летовища "Сана" у столиці країни, на тлі закликів західних держав до запровадження заходів з побудови довіри до завершення першого раунду мирних переговорів під патронатом ООН за два роки", - йдеться у повідомленні.

За даними джерел Reuters обидві сторони погодились, що міжнародні авіарейси приземлятимуться на контрольованому урядовими військами летовищі для перевірок, перш ніж отримати доступ у Сану. Сторони ще мають узгодити, чи будуть ці перевірки здійснюватись в аеропорту Аден або після приземлення в Сані.

Читайте також: Сторони конфлікту в Ємені обміняються полоненими

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш має бути присутнім на завершальному етапі перемовин у Швеції в четвер, щоб підтримати зусилля свого посланника щодо започаткування політичного діалогу з метою припинення війни, що триває майже чотири роки. Наступний раунд переговорів може відбутися на початку 2019 року.

Як відомо, єменські хусити та уряд у вівторок під час мирних переговорів у Швеції домовилися про обмін полоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-