Помпео закликав Радбез ООН не скасовувати ембарго на зброю для Ірану

Помпео закликав Радбез ООН не скасовувати ембарго на зброю для Ірану

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявив на засіданні Ради безпеки ООН про необхідність залишити чинним ембарго на постачання зброї в Іран після 2020 року.

Засідання РБ ООН відбулося в середу в штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Крім того, щоб реагувати на іранську програму розробки балістичних ракет, Радбез не повинен також припиняти ембарго на постачання зброї в Іран у 2020 році. Ця країна не виконує кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, включно з тими, що стосуються Аль-Каїди, Афганістану, Лівану, Ємену та Сомалі", - заявив Помпео.

Читайте також: Помпео планує особисто обговорити в Радбезі ООН загрози з боку Ірану

Держсекретар США також наголосив, що Іран покриває Аль-Каїду, підтримує бойовиків Талібану в Афганістані, озброює терористів у Лівані, сприяє незаконній торгівлі вугіллям у Сомалі, чим користується Аш-Шабаб, а також тренує та оснащує шиїтських бойовиків в Іраку.

"Він (Іран – ред.) також продовжує розпалювати конфлікт у Сирії та Ємені. Радбез має відреагувати на цю злочинну діяльність. РБ ООН не може нагородити Іран скасуванням ембарго на постачання зброї", - підкреслив глава американської дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-