Екс-адвоката Трампа посадили на три роки

Екс-адвоката Трампа посадили на три роки

Укрінформ
Окружний суд Вашингтона (Округ Колумбія, США) у середу засудив колишнього адвоката Дональда Трампа Майкла Коена до трьох років позбавлення волі, а також штрафу за обвинуваченнями в порушенні законів та наданні неправдивої інформації Конгресу США.

Про це повідомляє американське інформагентство АР.

"Майкл Коен, у минулому відданий президентові Дональду Трампу адвокат і людина, що вирішувала (для нього) будь-які питання, засуджений в середу до трьох років позбавлення волі через те, що дозволив, як він сам зазначив, "сліпій відданості" Трампу ввести його в оману", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Трамп підтримав саудівського принца попри вбивство Хашоггі

Попри згоду 52-річного юриста Коена співпрацювати зі слідством кілька місяців тому, прокурори все ж рекомендували суду покарати його ув'язненням. За словами окружного судді Вільяма Паулі III, який виніс вирок у середу, Коен заслужив "скромний кредит" довіри своєю співпрацею зі слідством, яке вивчає ступінь втручання росіян у президентські вибори в США. Крім того, за словами судді, Коен як юрист прекрасно знає закони і усвідомлював, що порушував їх.

Свою діяльність в оточення Трампа Коен пояснював так: "Я відчував, що мій обов'язок - прикривати його брудні вчинки".

Зрештою, вирок здебільшого задовольнив вимоги федеральних прокурорів.

Як повідомляв Укрінформ, Коен був звинувачений в тому, що під час президентських перегонів заплатив "за мовчання" двох жінок, зокрема, про інтимні стосунки з Дональдом Трампом. При цьому судом було встановлено, що оплата відбувалася з грошей, які призначалися на президентську кампанію Трампа. Крім того, розслідування встановило і сам Коен потім визнав, що надав неправдиві відомості під час слухань у Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-