Трамп підтримав саудівського принца попри вбивство Хашоггі

Трамп підтримав саудівського принца попри вбивство Хашоггі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив підтримку спадкоємному принцу Саудівської Аравії Мухаммеду бін Салману всупереч повідомленням про його причетність до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Reuters.

На запитання журналіста чи підтримує Трамп саудівського наслідного принца, він відповів: "Наразі, без сумніву, так", - сказав він журналістам.

За словами американського лідера, Саудівська Аравія є союзником США. "Він (Мухаммед бін Салман - ред.) - лідер Саудівської Аравії. Вони - наш дуже хороший союзник", - підкреслив він.

Водночас Трамп відмовився коментувати можливу причетність кронпринца до вбивства.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Саудівська Аравія відмовилася видавати підозрюваних у вбивстві Хашоггі

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі наказав спадковий принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-