Саудівська Аравія відмовилася видавати підозрюваних у вбивстві Хашоггі

Саудівська Аравія відмовилася видавати підозрюваних у вбивстві Хашоггі

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії відхилила екстрадиційний запит Туреччини, відмовившись видавати підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це передає Deutsche Welle.

"Ми не видаємо своїх громадян", - заявив міністр закордонних справ Королівства Адель аль-Джубейр у неділю, 9 грудня.

Читайте також: Відомий голлівудський актор знімає фільм про вбивство Хашоггі

Він також звинуватив Анкару у відмові передавати Ер-Ріяду інформацію про злочин, яку має турецьке слідство.

"Ми попросили наших друзів у Туреччині представити нам докази, які ми можемо використовувати в суді. Ми не отримали їх у тому порядку, в якому їх варто було б отримати", - розповів міністр.

Наголошується, що причиною відмови стало те, що влада королівства хоче "докопатися до істини" і не збирається "нічого приховувати".

Читайте також: Убивство Хашоггі: турецька прокуратура вимагає арешту радника саудівського принца

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі наказав спадковий принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-