Убивство Хашоггі: турецька прокуратура вимагає арешту радника саудівського принца

Убивство Хашоггі: турецька прокуратура вимагає арешту радника саудівського принца

Укрінформ
Головна прокуратура Стамбула вимагає заарештувати двох підозрюваних у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі на початку жовтня, зокрема радника наслідного принца та заступника голови розвідки.

Про це повідомляє TRT Haber.

«Головна прокуратура Стамбула вимагає арешту радника наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана – Сауда бін Абдуллаха аль-Кахтані та заступника голови розвідки генерала Ахмеда Асріні», – повідомляє телеканал.

На вказаних осіб видано ордери на арешт. Їх обвинувачують у плануванні вбивства Хашоггі.

Ряд американських сенаторів у вівторок висловили впевненість, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман причетний до вбивства журналіста Хашоггі, який останнім часом перед смертю жорстко критикував королівську родину.

Читайте також: У Сенаті США впевнені в причетності принца Салмана до вбивства Хашоггі

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-