У Сенаті США впевнені в причетності принца Салмана до вбивства Хашоггі

У Сенаті США впевнені в причетності принца Салмана до вбивства Хашоггі

Укрінформ
Ряд американських сенаторів у вівторок висловили впевненість, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман причетний до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, який останнім часом перед смертю жорстко критикував королівську родину.

Про це законодавці заявили після ознайомчого брифінгу в Сенаті з директором ЦРУ Джиною Гаспел, повідомило американське видання National Review.

"Я вийшов після брифінгу з високим рівнем упевненості, що моє первинне переконання є правильним", - заявив за результатами зустрічі з главою ЦРУ сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Він був одним із ініціаторів двопартійного заклику до Білого дому щодо інформування Сенату з боку керівництва ЦРУ про розслідування справи Хашоггі. "Саудівська Аравія є стратегічним союзником, і відносини варто зберігати. Але не будь-якою ціною. Він (Мохаммед бін Салман) - це руйнівна сила. Я думаю, він причетний до вбивства Хашоггі на найвищому рівні. Я не бачу в його особі надійного партнера США ", - наводить видання заяву Грема.

Інший впливовий сенатор-республіканець, Боб Коркер, який очолює Комітет з питань зовнішніх відносин, висловив подібну позицію після зустрічі з директором ЦРУ у вівторок.

Читайте також: Директор ЦРУ надасть більше інформації сенаторам про вбивство Хашоггі

"У мене немає жодних сумнівів у тому, чи віддавав наслідний принц наказ про вбивство, чи контролював сам процес убивства, і він точно знав, що відбувається. Планувалося все заздалегідь. Якщо би він постав перед присяжними, його засудили би за 30 хвилин. Винний", - заявив Коркер.

Нагадаємо, адміністрація Трампа публічно підтримала заяву саудівських чиновників про те, що викрадачі та вбивці Хашоггі не повідомляли або не отримували згоди наслідного принца Саудівської Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-