Директор ЦРУ надасть більше інформації сенаторам про вбивство Хашоггі

Директор ЦРУ надасть більше інформації сенаторам про вбивство Хашоггі

Укрінформ
Директор ЦРУ Джина Гаспел надасть у вівторок американським сенаторам більше інформації щодо вбивства журналіста Джамаля Хашоггі у саудівському консульстві в Стамбулі.

Про це повідомляє AP із посиланням на співрозмовника, обізнаного з намірами Гаспел.

"Директор ЦРУ погодилася поінформувати найвпливовіших американських сенаторів щодо вбивства саудівського журналіста, смерть якого призвела до закликів покарати давнього союзника США (Саудівську Аравію - Ред.) на Близькому Сході", - йдеться у повідомленні. 

За словами співрозмовника, Гаспел зустрінеться сьогодні з лідерами Демократичної та Республіканської партій та головами комітетів з питань національної безпеки.

Зазначається, що американські сенатори з обох партії були незадоволені тим, що директор ЦРУ не була присутня на нещодавній зустрічі за закритими дверима з високопосадовцями адміністрації Трампа, на якій обговорювалося вбивство Хашоггі та ймовірна відповідь Сполучених Штатів.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Повідомлення Хашоггі з критикою саудівського принца можуть залучити як доказ - ЗМІ

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман Аль Сауд.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-