У Китаї затримали колишнього канадського дипломата – Reuters

У Китаї затримали колишнього канадського дипломата – Reuters

Укрінформ
Колишнього канадського дипломата, а зараз співробітника International Crisis Group Майкла Ковріга було затримано в Китайській Народній Республіці.

Про це у вівторок повідомили джерела від роботодавця Ковріга, передає Reuters

«International Crisis Group проінформований, що його головний радник з Північно-Східної Азії Майкл Ковріг був затриманий у Китаї. Ми робимо все можливе, щоби забезпечити його швидке й безпечне звільнення з-під варти», - йдеться в повідомленні.

На разі ще не зрозуміло, чи це затримання колишнього канадського дипломата пов’язане з арештом 1 грудня канадською поліцією після запиту США головного фінансиста китайської компанії Huawei Мен Ванжчоу. Адже цей інцидент викликав побоювання репресій у відповідь проти іноземних бізнесменів у Китаї.

Читайте також: Китайський суд заборонив імпорт старих iPhone

Китайський МЗС та канадське посольство в Пекіні не прокоментували цей випадок. На телефонні дзвінки затриманий канадець не відповідає.

Як відомо, Майкл Ковріг, який вільно володіє китайською, працює експертом з регіону для International Crisis Group з лютого 2017 року. До того – з 2003 по 2016 роки – він працював дипломатом у Пекіні та Гонконзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-