Справа на мільйон: голова Росгвардії позивається до Навального

Справа на мільйон: голова Росгвардії позивається до Навального

Укрінформ
Віктор Золотов, який очолює Росгвардию, подав до опозиціонера Олексія Навального позов про захист честі й гідності на мільйон рублів ($15 тис.).

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на адвоката Шоту Горгадзе, який представляє інтереси Золотова.

"Сьогодні ми подали в Люблінський суд Москви позов про захист честі, гідності і ділової репутації до Олексія Навального", — сказав Горгадзе.

Адвокат пояснив, що в позовній заяві Золотов просить визнати поширені Навальним відомості ганьблять його і не відповідають дійсності. "Зокрема, йде про відомості про нерухомості і керівництві (Росгвардии — ред.), яке, за його (Навального - ред.) словами, об'їдає своїх співробітників", — пояснив Горгадзе.

Як повідомлялося, в Росії Федеральна антимонопольна служба в листопаді порушила справу щодо порушення закону про оборонне замовлення через постачання продуктів для Росгвардії за завищеними цінами. Ще в травні ФСБ повідомила ФАС про завищення контрактних цін при постачанні продуктів і запропонувала перевірити компанію "Дружба народів" — єдиного постачальника продовольства для Росгвардії.

Читайте також: Росія тестує на Україні кібератаки

Раніше, в серпні, Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував дослідження про те, що продукти в Росгвардію постачають за завищеними в два-три рази цінами. Цим займається єдиний постачальник, який належить людині, пов'язаній з головою Росгвардії Віктором Золотовим.

У вересні Золотов викликав Навального на "дуель" (бокс або рукопашну) через розслідування, пообіцявши зробити з нього "хорошу, соковиту відбивну". Навальний запропонував провести дебати на федеральному ТБ, але Золотов відмовився, кажучи, що він "мав на увазі не це".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-