Мей зустрінеться з Меркель для кризових перемовин щодо Brexit

Мей зустрінеться з Меркель для кризових перемовин щодо Brexit

Укрінформ
Британський прем'єр-міністр Тереза Мей зустрінеться з канцлером Ангелою Меркель у вівторок після рішення відкласти голосування щодо Brexit.

Про це повідомляє агенція Anadolu.

«Канцлер Німеччини зустрінеться у вівторок у Берліні з прем'єр-міністром Великої Британії, щоб обговорити нові питання щодо Brexit», - повідомила прес-служба канцлера ФРН.

У понеділок Мей оголосила про відтермінування голосування у парламенті, запланованого на вівторок, заявивши, що угода Brexit  "буде відхилена переважною більшістю законодавців".

Проте у ЄC виключили можливість нових перемовин щодо угоди Brexit та оголосили у понеділок, що розглянуть план виходу Британії без угоди.

Існуючий проект угоди  Великої Британії та ЄС широко критикується британськими депутатами, які побоюються, що вона змусить Велику Британію дотримуватися правил ЄС навіть після її виходу зі спільноти.

Читайте також: У Мей сказали, коли буде нова дата голосування щодо Brexit

Угода спрямована на запобігання "жорсткого кордону" між Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

Лідери ЄС мають зустрітися у Брюсселі на дводенному саміті у четвер та п'ятницю, питання Brexit було додано до порядку денного зустрічі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вирішила відкласти фінальне голосування у парламенті щодо угоди про вихід країни з ЄС через кордон з Північною Ірландією.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-