Затримана за шпіонаж у США росіянка готова визнати провину - WP

Затримана за шпіонаж у США росіянка готова визнати провину - WP

Укрінформ
Росіянка Марія Бутіна, яка була заарештована в США в липні 2018 року за відсутність реєстрації іноземного агента, готова змінити свої свідчення й визнати причетність до спроб Кремля вплинути на керівництво впливової в США Національної стрілецької організації.

Про це повідомило в понеділок із посиланням на документи суду американське видання The Washington Post.

"Адвокати Бутіної та федеральні прокурори разом звернулися в понеділок до суду з проханням про те, щоб окружний суддя Таня С. Чуткан встановила час для відкликання Бутіною її попередньої заяви про невинуватість", - йдеться в публікації.

Читайте також: Канцлер Австрії заявляє про “однозначні докази” у справі російського шпигуна

Як зазначили сторони, офіційне визнання Бутіною провити може статися не раніше вівторка. "Сторони розв'язали це питання", - підтвердили адвокати й прокурори звинуваченої.

Росіянка Марія Бутіна звинувачується в спробі просування порядку денного Кремля в Національній стрілецькій організації США, до складу якої входить велика кількість впливових політиків.

Уродженка Сибіру Бутіна заснувала групу, яка боролася за права на володіння зброєю в Росії, що дозволило їй розвинути особисті стосунки з американськими консерваторами. Прокурори заявили, що 30-річна Бутіна активізувала свою діяльність після переїзду до Вашингтона у вересні 2016 року з метою навчання в аспірантурі Американського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-