Протести у Франції: Трамп закликав відмовитися від Паризької кліматичної угоди

Протести у Франції: Трамп закликав відмовитися від Паризької кліматичної угоди

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп, коментуючи сутички, які 8 грудня переросли на протести у Франції, заявив, що, можливо, настав час відмовитися від Паризької угоди з питань клімату.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Дуже сумні день і вечір у Парижі. Можливо, настав час покінчити з безглуздою і вкрай дорогою Паризькою угодою і повернути гроші назад народові - у формі нижчих податків. У цьому питанні США - на крок попереду, і є єдиною країною, в якій обсяг викиду парникових газів в минулому році скоротився», - йдеться у твіті.

Читайте також: Протести у Парижі: затримали майже 600 "жовтих жилетів"

Нагадаємо: в адміністрації Трампа минулого року оголосили про вихід із Паризької кліматичної угоди. Президент США заявляв, що ця угода є невигідною для економіки його країни.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада продовжуються акції протестного руху так званих «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Читайте також: У Нідерландах на протести вийшли сотні "жовтих жилетів"

За оновленими даними, у результаті протестів чотири людини загинули, більше 600 отримали поранення. Близько тисячі демонстрантів затримані.

Слід відзначити, що уряд Франції пішов на економічні поступки «жовтим жилетам» та відтермінував на рік підвищення цін на пальне та наклав мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-