Головний фінансист Huawei проведе вихідні за гратами

Головний фінансист Huawei проведе вихідні за гратами

Укрінформ
Через перенесення судового засідання, фінансовий директор китайської корпорації Huawei Technologies проведе вихідні у в’язниці в Канаді.

Про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Менг Ванжу, арештований фінансовий керівник технічного гіганта Huawei, проведе вихідні у канадській в’язниці, оскільки судові слухання стосовно її справи були перенесені у п’ятницю”, - стверджує CBC News.

США, які вимагають екстрадиції Ванжу, стверджують, що вона має “засоби та мотив, аби покинути Канаду”, тож повинна залишатися під вартою до початку розгляду запиту на екстрадицію.

“Аффідевіт Мін’юсту США зображує жінку із величезними фінансовими ресурсами, яка вже намагалася уникнути амеркианського ордеру на арешт, виданого за вірогідне порушення санкцій США та ЄС. У документі стверджується, що вона володіє не менш, ніж сімома паспортами Китаю та Гонконгу”, - зазначається у матеріалі.

Читайте також: У Канаді затримали головного фінансиста Huawei

Додамо, що батько Менг Ванжу - засновник та генеральний директор Huawei Рен Женгфей, який входить у сотню найбагатших людей світу зі статками у $3.2 млрд.

Як повідомлялося, у Ванкувері під час перетину канадського кордону за запитом США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванжу, яку американська влада обвинувачує в ухилення від виконання американських санкції проти Ірану.

Читайте також: Трюдо заперечує політичну мотивацію затримання головного фінансиста Huawei

МЗС Китаю виступило з вимогою до Канади звільнити фінансового директор Huawei Technologies.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що рішення про затримання Ванжу було ухвалене правоохоронцями без жодного політичного втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-