Єврокомісія подала до суду на Румунію

Єврокомісія подала до суду на Румунію

Укрінформ
Європейська комісія звернулася до Європейського суду з позовом проти Румунії через прострочення повернення державної допомоги у розмірі 92 млн євро, які були надані урядом країни групі компаній, що належать братам Віорелі та Іоану Мікула.

Про це повідомляє румунське видання Capital з посиланням на прес-реліз Єврокомісії.

«Ще в грудні 2013 року було встановлено, що своїм рішенням від 2005 року про відмову від інвестиційного контракту за чотири роки до закінчення терміну його дії Румунія порушила двосторонній Договір, підписаний зі шведськими інвесторами (Віорел та Іоан Мікула – громадяни Швеції). Румунія, перебуваючи в стадії приєднання до ЄС та з метою дотримання європейських законодавчих норм, анулювала схему державної допомоги», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Єврокомісія закликала Косово відновити співпрацю з Сербією

Пізніше Арбітражний суд зобов'язав уряд Румунії відшкодувати збиток бізнесменам Віорелі та Іоану Мікула, оскільки вони не повністю скористалися державною допомогою.

Однак, в 2015 році Єврокомісія ухвалила рішення, згідно з яким виплачена Румунією сума компенсацій інвесторам і своїм компаніям порушує норми законодавства ЄС щодо державної допомоги, зобов'язавши Румунії повернути виплачені грошові компенсації інвесторам.

Читайте також: У Євросоюзі за відмивання грошей саджатимуть мінімум на 4 роки

Підкреслюється також, що на виконання постанови Єврокомісії було відведено чотири місяці, проте гроші досі не були повернуті, тому було прийнято рішення звернутися з позовом до Європейського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-