Франція й Німеччина пропонують, щоб країни ЄС могли

Франція й Німеччина пропонують, щоб країни ЄС могли "відкуплятися" від мігрантів

Укрінформ
Франція та Німеччина пропонують, щоб держави ЄС, що відмовляються приймати шукачів притулку у рамках механізму розподілу біженців, могли отримати право не розміщувати їх на своїй території, заплативши кошти у бюджет ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

«Уряди держав Європейського Союзу, що відмовляються прийняти біженців, зможуть заплатити кошти за звільнення від системи розподілу мігрантів. Таке запропонували представники Франції та Німеччини у четвер, прагнучи припинити тривалу суперечку всередині ЄС щодо міграції», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уряди країн ЄС все ж будуть зобов'язані приймати шукачів притулку з інших країн спільноти, але винятки можуть бути зроблені, якщо держава вживатиме "альтернативні заходи солідарності". Мається на увазі можливість сплати коштів в бюджет ЄС чи оплати проектів розвитку в Африці.

Цей крок покликаний припинити розбіжності, що виникли між країнами, що готові приймати біженців - як Німеччина та Франція та тими, що відмовляються це робити - Угорщина, Словаччина.

Читайте також: ООН занепокоєна відмовою Греції давати притулок нелегальним мігрантам

Згідно з документом, який потрапив у розпорядження Reuters, країни, що прийматимуть біженців на виїзді (Італія, Греція), відповідатимуть за них протягом восьми років, а не десяти, як пропонував Берлін на початку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-