ООН занепокоєна відмовою Греції давати притулок нелегальним мігрантам

ООН занепокоєна відмовою Греції давати притулок нелегальним мігрантам

Укрінформ
Звіти про нелюдське поводження грецької влади з незаконними мігрантами, що проникають до країни через Туреччину, викликають занепокоєння в ООН.

Про це повідомляє агенція Anadolu.

«Представники ООН стурбовані повідомленнями про те, що грецькі чиновники відправляють назад нелегальних мігрантів, які прибувають з Туреччини. Відмова у в’їзді не дає можливості цим людям шукати притулок, іноді до мігрантів застосовують насильство», - йдеться у повідомленні.

Політика закритого кордону викликала скандал на цьому тижні після того, як тіла трьох мігрантів було виявлено на турецькій території - без одягу або взуття, люди очевидно померли від переохолодження.

«Агенція ООН з питань біженців UNHCR продовжує отримувати численні достовірні повідомлення про те, що грецька влада не допускає мігрантів в країну шляхом арешту порушників кордону, не даючи можливості подати заяву про надання притулку, а потім в короткий термін повертаючи їх до Туреччини через річку Еврос, іноді при цьому застосовується насильство», - заявили в ООН.

Держави зобов'язані захищати шукачів притулку та біженців відповідно до національного та міжнародного законодавства,  наголосили в середу в офісі UNHCR у Греції.

Коментуючи ситуацію на запит агенції Anadolu, грецький міністр з питань громадянства Ольга Геровасілі спростувала звинувачення на адресу держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-