Відкрите небо: США провели позачерговий політ через агресію Росії

Відкрите небо: США провели позачерговий політ через агресію Росії

Укрінформ
Американські ВПС у взаємодії з союзниками в Європі провели позачерговий політ в рамках Угоди про відкрите небо для контролю за військовою діяльністю – у зв'язку з останньою ескалацією напруження з боку Росії проти України.

Про це офіційно поінформували в четвер у Міністерстві оборони США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати та союзники провели позаштатний політ за Угодою про відкрите небо. Час для цього польоту обраний з метою підтвердження зобов'язань США щодо України та інших країн-партнерів", - зазначили в Пентагоні.

Як підкреслюється в заяві, Сполучені Штати рішуче підтримують безпеку європейських держав.

"Неспровокована атака Росії на українські військово-морські кораблі в Чорному морі поблизу Керченської протоки є небезпечною ескалацією в умовах дедалі більшої провокаційної та загрозливої активності", - наголосили в американському оборонному відомстві.

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати прагнуть кращих відносин з Росією, "однак цього не станеться, поки вона чинить незаконні дії та дестабілізує ситуацію в Україні й інших країнах".

Читайте також: США цілком виразно пригрозили Росії військовою силою

Угода про відкрите небо – це багатосторонній міжнародний договір, підписаний у 1992 році в Гельсінкі, учасниками якого є 23 держави-члени ОБСЄ. Метою договору є сприяння зміцненню довіри між державами через удосконалення механізмів контролю за військовою діяльністю та за дотриманням чинних договорів у галузі контролю над озброєннями. Документ встановлює режим відкритого неба, щоб забезпечити можливість його учасникам здійснювати обльоти територій один одного.

Фото: Senior Airman Zachary Perras, U.S. Air Force/Released

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-