Аслунд розповів, які санкції будуть

Аслунд розповів, які санкції будуть "болючими" для Росії

Укрінформ
Після нової агресії Росії проти України на морі, Захід має відреагувати новими ефективними санкціями, зокрема, секторальними обмеженнями, особливо в нафтогазовій галузі РФ, а також індивідуальними рестрикціями проти друзів Путіна.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу старший науковий співробітник аналітичного центру "Атлантична Рада" Андерс Аслунд в Вашингтоні.

"Дискусія про введення санкцій (проти Росії – ред.) має проводитися, хоча ми не бачимо її зараз", - зауважив експерт, підкресливши на необхідності обов'язкового реагування на нові акти агресії РФ.

Оцінюючи, які нові санкції могли би бути найефективнішими проти Росії, експерт вказав, що до цього найбільш відчутними для Кремля були кілька видів запроваджених обмежень.

"Насамперед, це фінансові санкції, проти економічних секторів та великих компаній, а також по відношенню до кола осіб, наближених до Путіна. І звичайно ж, це санкції проти продукції військово-промислового сектору",- зауважив експерт.

Читайте також: Гербст: Якщо не реагувати на витівки Росії зараз, побачимо наступ на країни Балтії

Крім того, він назвав рестрикції Заходу проти російських нафто-газових компаній "найбільш болючими санкціями", які Захід може запровадити проти Росії, оскільки Москва має найбільші прибутки саме від цього виду діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, США, ЄС, НАТО, а також інші країни та організації засудили останню ескалацію агресії з боку Росії в районі Керченської протоки. Міжнародна спільнота вимагає від РФ негайного звільнення захоплених нею українських кораблів та членів екіпажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-