Парламент Естонії прийняв декларацію на підтримку України

Парламент Естонії прийняв декларацію на підтримку України

Керченська криза
Укрінформ
У понеділок, 3 грудня, парламент Естонії прийняв декларацію на підтримку України в конфлікті з Росією в Керченській протоці.

Про це йдеться в документі "В підтримку суверенітету і територіальної цілісності України у зв'язку з агресією в Керченській протоці", який голосами підтримали 79 депутатів, повідомляється на сайті парламенту.

У декларації парламент Естонії висловлює підтримку Україні та її праву захищати свої територіальну цілісність і суверенітет.

Читайте також: РФ розгорнула на Азові десятки ракетних комплексів “Бастіон” і “Бал” — розвідка

Також засуджується напад Російської Федерації на українські кораблі в Керченській протоці і затримання українських моряків.

Естонський парламент підкреслює, що Росія повинна негайно звільнити українські кораблі разом з моряками і дозволити їм безперешкодно зайти в порти України.

Також документ містить заклик відновити вільний рух кораблів у Керченській протоці та Азовському морі.

Парламент Естонії закликає інші країни приєднатися до декларації і засудити агресію РФ проти України.

Читайте також: Через блокаду РФ Керченської протоки зафіксували аварії суден — МінТОТ

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських корабля в Керченській протоці та 24 моряків.

Читайте також: До Палати представників США внесли резолюцію щодо морської агресії Росії

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків. Їх звинувачують у "незаконному перетині кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-