Макрон закликав уряд до переговорів з демонстрантами

Макрон закликав уряд до переговорів з демонстрантами

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон закликає уряд до переговорів з представниками демонстрантів.

Після насильницьких протестів «жовтих жилетів» французький уряд має провести переговори з представниками демонстрантів, мовиться у заяві Єлисейського палацу, опублікованій у неділю, 2 грудня, після кризової наради керівництва країни, пише "Радіо Свобода".

"У нараді брали участь також прем’єр-міністр Едуар Філіпп та міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер. Макрон доручив прем’єр-міністрові країни прийняти в себе представників представлених у парламенті партій та «жовтих жилетів». Очікується, що переговори розпочнуться вже в понеділок, 3 грудня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Протести в Парижі: 133 поранених, із них 23 копи

Поліція Парижа, столиці Франції, повідомляє, що внаслідок сутичок 1 грудня між учасниками акції протесту проти підвищення податків на пальне із 2019 року (їх називають ще «жовті жилети») та правоохоронцями 412 осіб заарештували, 133 людини травмовані, серед яких 23 правоохоронці.

Напередодні ввечері повідомляли про майже 300 затриманих та близько 100 травмованих.

Читайте також: Влада Франції не виключає надзвичайного стану через вуличні протести

Західні ЗМІ інформували, що протестувальники будували барикади посеред вулиць у центрі Парижа, запалювали піротехніку, руйнували власність та кидали каміння в поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-