Протести в Парижі: 133 поранених, із них 23 копи

Протести в Парижі: 133 поранених, із них 23 копи

Укрінформ
У Парижі поліція затримала 412 учасників акції протесту проти підвищення податків на пальне, 133 людини травмовані.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Поліція Парижа, столиці Франції, повідомляє, що внаслідок сутичок 1 грудня між учасниками акції протесту проти підвищення податків на пальне із 2019 року (їх називають ще «жовті жилети») та правоохоронцями 412 осіб заарештували, 133 людини отримали травми, серед яких 23 правоохоронці”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЗМІ, протестувальники будували барикади посеред вулиць у центрі Парижа, запалювали піротехніку, руйнували власність та кидали каміння в поліцейських. Правоохоронці, аби вгамувати протестувальників, застосували водомети та сльозогінний газ. Понад десяток станцій метро в центрі Парижа були зачинені.

У паризькій акції взяли участь близько п’яти тисяч людей. У всій країні, за повідомленнями французьких медіа, протестували близько 75 тисяч людей.

Як зазначає видання, президент Франції Еммануель Макрон запланував на 2 грудня позачергове зібрання з прем'єр-міністром та міністром внутрішніх справ Франції, щоб обговорити ситуацію.

Читайте також: Влада Франції не виключає надзвичайного стану через вуличні протести

Нагадаємо, у Франції вже майже два тижні тривають акції протестів так званих жовтих жилетів, які виступають проти підвищення акцизів на паливо, податкової політики уряду в цілому і вимагають відставки президента Макрона.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-