Трюдо розповів, як вимагав від Путіна звільнити українських моряків

Трюдо розповів, як вимагав від Путіна звільнити українських моряків

Керченська криза
Укрінформ
Під час однієї з пленарних сесій саміту G20 у Аргентині прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо особисто закликав Путіна звільнити захоплених українських моряків.

Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

“Прем’єр-міністр підтвердив, що безпосередньо звернувся до Володимира Путіна під час саміту G20. Він пояснив, що під час пленарної сесії передав Путіну занепокоєння Канади, особливо щодо ситуації в Азовському морі ... та повторив вимогу щодо звільнення захоплених моряків”, - йдеться у матеріалі.

Однак дізнатися думку з цього приводу Путіна у Трюдо змоги не було. “Коли Трюдо запитали, чи не остерігається він наслідків від Росії, прем’єр-міністр відповів, що Путін не мав можливості відповісти”, - стверджує CBC News.

Читайте також: Путін проігнорував запит на телефонну розмову щодо нападу на українські кораблі - Порошенко

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

У районі Керченської протоки, прохід до якої заблокувала Росія, наразі скупчилися понад 400 українських та іноземних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-