Сенат США засуджує дії РФ у Керченській протоці

Сенат США засуджує дії РФ у Керченській протоці

Резолюція
Укрінформ
Верхня палата Конгресу США у четвер затвердила більшістю голосів резолюцію "Щодо засудження провокаційних дій Росії в Керченській протоці проти українського флоту".

Про це повідомило Посольство України у США.

"Сенат США офіційно прийняв резолюцію, яка засуджує агресію Росії в Керченській протоці", - повідомило українське дипломатичне представництво.

В офіційному документі американські законодавці закликають російську владу негайно звільнити захоплені українські кораблі та членів їх екіпажу, а також припинити переслідування українських та міжнародних суден, що проходять через Керченську протоку.

Водночас підкреслюється, що поведінка російської влади дестабілізує ситуацію в усьому регіоні та провокує подальшу ескалацію. У цьому зв'язку сенатори закликали міжнародну спільноту об’єднатися в протистоянні діям Росії у Керченській протоці.

Водночас Сенат "підтверджує незмінну підтримку народом й урядом Сполучених Штатів народу України, а також територіальної цілісності України; закликає президента (США – ред.) та всю адміністрацію вжити всіх засобів, аби висловити суворе засудження атаки РФ 25 листопада 2018 року на українські сили".

Читайте також: Держдеп назвав скасування зустрічі Трампа з Путіним "сильним сигналом"

Як повідомляв Укрінформ, ініціаторами резолюції виступили шестеро сенаторів, представників обох партій верхньої палати Конгресу. Водночас, у процесі розгляду, до неї приєдналися в якості співавторів ще півсотні законодавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-