Словаччина під час головування в ОБСЄ буде порушувати питання агресії РФ проти України

Словаччина під час головування в ОБСЄ буде порушувати питання агресії РФ проти України

Укрінформ
Словацьке головування в ОБСЄ в 2019 році приділятиме значну увагу питанню агресії Росії проти України.

Про це в четвер під час зустрічі у Братиславі глав дипломатії країн “Вишеградської групи” (V4) заявив міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак, інформує польське зовнішньополітичне відомство. 

“Глава МЗС Словаччини Мірослав Лайчак поінформував, що Словаччина, яка незабаром розпочне головування в ОБСЄ, підніматиме проблему агресії Росії проти України у рамках цієї організації”,- інформує МЗС Польщі.

Як інформується, глава МЗС Польщі Яцек Чапутович повідомив своїх колег з Чехії, Словаччини та Угорщини про свою розмову з Високим представником ЄС з питань Спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федерікою Могеріні, яка відбулася у середу. 

“Ми висловлюємо задоволення рішучою позицією об'єднаного ЄС, який критикує безправні дії Росії щодо України”,- заявив Чапутович.

Він також висловив переконання, що це питання неодноразово підніматиметься в роботі “Вишеградської групи”.

Читайте також: ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків

Під час зустрічі міністри також обговорили співпрацю у сфері міграції, проекти країн V4 в Африці, Східне партнерство, а також співпрацю з країнами Західних Балкан. 

У середу в телефонній розмові з Могеріні Чапутович наголосив на необхідності “чіткої і рішучої” реакції з боку ЄС на агресію Росії проти кораблів ВМС України. Водночас Високий представник ЄС висловила упевненість у необхідності підтримки України у контексті останніх подій у Керченській протоці.  

Як інформувалося, міністр закордонних справ Словаччини Лайчак у четвер подав у відставку після того, як парламент країни не підтримав міграційний пакт ООН. Як відомо, Австрія, Угорщина, Ізраїль, Польща, Швейцарія та Австралія не підтримують міграційний пакт ООН і заявили, що не поїдуть на саміт, що відбудеться з 10 до 11 грудня у марокканському місті Марракеш, для його формального схвалення.

Як повідомляв Укрінформ, російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-