У Раді Європи боротимуться з інтернет-залежністю - Програма групи Помпіду

У Раді Європи боротимуться з інтернет-залежністю - Програма групи Помпіду

Укрінформ
У Раді Європи розглядають довготривале перебування людей у мережі інтернет як залежність - на рівні з наркотичною.

Про це йдеться серед пріоритетів робочої програми головування Португалії у так званій групі Помпіду – платформі Ради Європи зі співробітництва у боротьбі зі зловживанням наркотиками та їхнім незаконним обігом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Нова програма португальського головування на 2019-2022 роки включає також пріоритетність щодо онлайн-залежності, яка нещодавно була визнана медичною спільнотою як патологія», - заявили у Раді Європи.

За даними дослідження Національної лабораторії медицини та Національного інституту здоров'я США, захворювання на інтернет-залежність руйнує життя, спричиняє неврологічні ускладнення, психологічні розлади та соціальні проблеми.

Читайте також: Людство тепер знає, як насправді виглядає Червона планета

Програма групи Помпіду з подолання цієї проблеми включає плани співпраці з Google та іншими приватними компаніями, щоб визначити шляхи зменшення обсягу часу, які онлайн-залежні проводять в інтернеті, що нині часто порівнюється із вживанням наркотиків.

Португалія головуватиме у групі Помпіду у період 2019-2022 років.

Довідник міжнародної кваліфікації хвороб від 2018 року визначає інтернет-залежність і залежність від онлайн-ігор як окреме психічне захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-