Міжнародні сили КFOR проведуть навчання на півночі Косова

Міжнародні сили КFOR проведуть навчання на півночі Косова

Укрінформ
Міжнародні стабілізаційні сили KFOR протягом кількох найближчих днів проводитимуть навчання у північній частині Косова.

Про це йдеться в заяві, опублікованій у вівторок на офіційній сторінці KFOR у Facebook.

«У найближчі дні KFOR збирається провести деякі навчання в Північному Косові. Сили KFOR рухатимуться та розгорнуться вздовж головних автошляхів. Це нормальна тренувальна діяльність, не пов’язана із жодними загрозами. Ситуація під контролем, і KFOR продовжує захищати всіх громадян Косова, як це робить ще з 1999 року», — йдеться в повідомленні.

Протягом останніх днів ситуація в заселеному переважно сербами Північному Косові стала доволі напруженою через введення Приштиною стовідсоткового мита на всі товари із Сербії, а також через рейд та затримання 4 місцевих сербів косовськими силовиками.

При цьому президент Сербії Александар Вучич уже встиг заявити, що ситуація в регіоні є «найбільш напруженою за останні 15 років».

Читайте також: Євросоюз засудив Косово через мита на сербські та боснійські товари

Як відомо, сили KFOR були створені відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН №1244 та увійшли до Косова після виходу югославської армії та завершення війни 12 червня 1999 року. А саме Косово проголосило незалежність в односторонньому порядку в 2008 році та наразі є частково визнаною країною. Україна незалежності Косова не визнає.

Фото: https://www.facebook.com/NATOKFOR/posts/1879460415485489

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-