Поліція допитала прем'єра Чехії через

Поліція допитала прем'єра Чехії через "кримський вояж" його сина

Укрінформ
Прем'єр-міністру Чехії Андрею Бабішу довелося відповідати на запитання поліції у понеділок у зв'язку із твердженнями його сина про примусову поїздку до окупованого Криму.

Про це повідомляє Seznam.

"Прем'єр Бабіш був у поліції 2 години. Відповідав на запитання у справі свого сина", - повідомляє видання.

Глава уряду намагався уникнути зустрічі з журналістами, які очікували його біля поліцейського відділення.

Поліція почала викликати тих, кого вважає за потрібне допитати, минулого тижня. Зокрема, минулого вівторка свідчення давали репортери, які і надали відеозапис розповіді Бабіша-молодшого про те, що його переховували в Криму з тим, щоб він не міг надати свідчення у справі про махінації з євросубсидіями, так званої справи "Гнізда лелеки".

Також перевіряється ситуація, чому поліція не відреагувала, коли отримала влітку листа від самого Бабіша-молодшого про те, що його тримають проти його волі. Якщо будуть виявлені прорахунки, будуть накладені адміністративні стягнення, сказав глава МВС Ян Гамачек.

Читайте також: У Чехії тисячі людей вимагали відставки уряду Бабіша

Як повідомлялося, у Чехії розгорівся політичний скандал після інтерв'ю сина прем'єра Андрея Бабіша-молодшого виданню Seznam.cz, яке оприлюднили 12 листопада. За словами сина, минулого року його силою вивезли в анексований Росією Крим, щоб не дати можливості свідчити правоохоронцям проти батька в можливих махінаціях з коштами Євросоюзу. У свою чергу прем'єр Андрей Бабіш стверджує, що його син знаходився в Криму "добровільно" і що він страждає на шизофренію. 

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-